Houjicha - Hōjicha je japonský zelený čaj, lišící se od ostatních zelených čajů tím, že se praží v porcelánové nádobě na dřevěné uhlí. Praží se při 150°C, aby se zabránilo oxidaci. Hmotnost čaje 20g - 10x 2g sáčky
Houjicha - Ujinotsuyu - zelený čaj Japonsko 10 sáčků
Houjicha - Hōjicha je japonský zelený čaj, lišící se od ostatních zelených čajů tím, že se praží v porcelánové nádobě na dřevěné uhlí. Praží se při 150°C, aby se zabránilo oxidaci.
Suché lístky čajovníku houjicha mají tvar hnědé klínovité jehlice. Čaj se vypaluje při vysoké teplotě, přičemž se mění odstíny barvy listů ze zelené na červenohnědou.
Nálevy mají výrazný jasně červený vzhled a ořechovou vůni. Po vyluhování má houjicha ořechovou, sladkou chuť, bez hořkosti.
První hojichu začal vyrábět japonský obchodník z Kjóta v roce 1920 pražením banchy, čímž vytvořil novou chuť čaje. Brzy si tento čaj získal popularitu. Dodnes se vyrábí z banchy, čaje z poslední sklizně sezóny.
Proces pražení používaný k výrobě houjicha vede ke snížení množství kofeinu v čaji. Pro svou jemnost je oblíbeným čajem, který se podává během večeře, před spaním a je preferován pro děti a starší osoby.
Země původu: Japonsko
Hmotnost čaje 20g - 10x 2g sáčky