Badyán je koření ve tvaru hvězdičky a svou vůní nejblíže připomíná anýz. V chuti jde do nasládlých tónů. V tradiční české kuchyni se nejčastěji používá do perníků, sušenek, povidel či kompotů. Svařenému vínu nebo punči dodá šmrnc a originální chuť.
Badyán celý 100g Zelené drahokamy
Badyán je koření ve tvaru hvězdičky a svou vůní nejblíže připomíná anýz. V chuti jde do nasládlých tónů. V tradiční české kuchyni se nejčastěji používá do perníků, sušenek, povidel či kompotů. Svařenému vínu nebo punči dodá šmrnc a originální chuť. Pravé valašské hruškové frgály bez badyánu nejsou pravými frgály.
Badyán je součástí tradičního čínského koření pěti vůní. Neodmyslitelně patří i k indonéské, polynéské či vietnamské kuchyni. Je hlavním kořením vietnamské polévky pho.
Badián je používán jako přírodní surovina k přípravě léku proti virovým onemocněním Tamiflu.
Složení: 100 % badyán celý
Hmotnost: 100 g